Admin Admin
| Konu: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:17 am | |
| | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:18 am | |
| Konu: zifiri karaydı geceler Salı Ağus. 26, 2008 10:47 pm
--------------------------------------------------------------------------------
zifiri karaydı geceler
kurşun kalem ışığında sana şiirler yazardım yokluğun asılı kalırdı dizelere yüreğimden emdirir ak süt gibi hasretle beslerdim benziyorlar mı diye sana nur topu oğulcuklar doğurmuş ana gibi, bakardım mıslaralara
tutunduğum gökyüzü çatırdar adını kara sevdam koyduğum çığlık çığlığa ses vurmak istediğim dağların dört mevsim, oniki ay kar boran tutardı üşürdüm...
denizleraşırı sürgündüm ben ışıksız şehirler misali ıssız kalırdım anadilde söylenen bir sevda türküsü gibi geberesiye özlerdim sesini ve bana sen bile yasaktın
yokluğunda her gece bir söğüt dalı kururdu içimde paramparça dökülürdü yıldızlar ürperirdim gölgemden bile yangından can kaçırır gibi saklardım seni yine de akar giderdin düşlerimden
yani koca çınar'ım seni getirip bana verselerdi kana susamış vampir dişli zaman bedelini yürekten alırdı ve geriye yine savaş yıkıntısı bir ben kalırdım bir ben kalırdım...
Meral Vurgun
acelya35 bayanmod
Konu: MaĞRuR BiR BeDeNDe İKi YaKa GiBiYiZ Salı Ağus. 26, 2008 10:49 pm
--------------------------------------------------------------------------------
MaĞRuR BiR BeDeNDe İKi YaKa GiBiYiZ
Mağrur bir bedende iki yaka gibiyiz.. Nehirlerin azgınlığına siper gözlerimizdeki ışıltı Korku ve titremenin bahçemizde gezinen rüzgarı Kahverengi bakışlarımın tenine gölgelediği sardunya Ve intikamın çıyan ısırığından beter bağırtısı Sinesine yağmur düşen toprak kadar merhametlidir artık..
Beyaz örtülerin ıslak ellerine taşınırken hazan.. Adresinde kimliksiz oturan bir sevda değildir.. Çığırtkanlığında geceyi haber veren bülbülün sesi.. Bir neferdir sol yanımı okşayan tıklamanın ayak sesleri. Ve yaralarıma tuz başmış / acıyı solumuş / nefese nefes.. Koşuşturmanın emek kokan teridir.. avuçlarımda büyüttüğüm zeytin dalı düş.. | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:19 am | |
| | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:21 am | |
| YüReĞiNDe YeR VaRMı Parmaklarının ucunda şu an hissediyor musun beni? Hisset! Hisset,
Parmaklarına değen kağıdın içinde Dolaşan damarlarımı... Hisset damarlarımın, kanımın Seni aramak için Deliler gibi dolaşmasını...
Parmaklarının ucunda şu an hissediyor musun beni? Dinle; duyuyor musun yüreğimin ritmini? Gönlümde esen rüzgârları dinle...
Nefesimi tutmasam Gözlerindeki derin ovalarda titreyen [size=29]Bütün yeşillikler kül olur, Sazlar büyür simsiyah, Kuruyan gözpınarlarında... Parmaklarının ucunda şu an hissediyor musun beni? Yazık! Mekanlar durduruyorsa seni. Ve yazık, kendini bağladıysan maddelere... İpsiz bir uçurtmayım ben... Ve kuyruksuz Saçlarının çizgilerinde süzülen... Rüzgârım sensin. Susma ve sakın gözlerini kapatma, düşerim! Yüreğinde yer var mı? Parmaklarının ucunda şu an hissediyor musun beni? Ve bir kaynak suyundan oluşan derenin Üzerine düşen yaprak gibi; Düşürüyor musun gülüşlerini Ve öpüşlerini sesimin üstüne? Akıyor musun benimle beraber, Akıyor musun yıldızlara doğru? Yıldızlar... Yıldızlar neden böylesine vefasız? Neden her üşüyüşümde Lapa lapa yağıyorlar avuçlarıma, Neden eriyip kayboluyorlar? Parmaklarının ucunda şu an hissediyor musun beni? Bilmiyorum. Bilmek istemiyorum... Ama parmaklarının ucunda şu an ne olur hisset beni... Hisset! Hisset, damarlarımdaki kanımın, Seni aramak için deliler gibi dolaşmasını... Söylemiştim değil mi? İpsiz bir uçurtmayım ben...Ve kuyruksuz... Saçlarının çizgilerinde süzülen... Rüzgarım sensin. Susma ve sakın gözlerini kapatma, düşerim. Yüreğinde yer var mı?
Muammer Erkul | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:22 am | |
| | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:23 am | |
| | |
|
Admin Admin
| Konu: Geri: KaÇ ASıRLıK TüRKü UZaKLıĞıNDaSıN Paz Eyl. 07, 2008 8:24 am | |