ara bul
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ara bul

aradigini bul

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

fhotoshop dersi 1

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin

Erkek

fhotoshop dersi 1 Empty
MesajKonu: fhotoshop dersi 1   fhotoshop dersi 1 Icon_minitimeÇarş. Ağus. 06, 2008 9:45 pm

fhotoshop dersi 1

Önce her iki resmi de Imageready'de açıyoruz.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter1vp9

Hareketli olan resmin layer panelinde tüm layerlar seçili duruma getiriyoruz.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter2tn9

Seçili durumdaki layerları mouse ile tutup sabit olan resmimizin üzerine taşıyoruz.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter3zt3

Burada istersek (taşıdığımız layerların seçili durumu bozulmadan) ctrl-T ile hareketli resmin boyutunu ayarlayabiliriz.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter4wv5

Boyutlandırmayaı da hallettikten sonra animation paneline taşıdığımız layer sayısı kadar frame ekliyoruz , benim taşıdığım gif 9 layerdan oluşuyordu ben 9 frame ekliyorum. (animation paneli açık değilse Window/animation diyerek açabilirsiniz.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter5mf7

Şimdi de her frame için delay zamanlamasını ayarlamamız gerekiyor... orjinal gif'in animation panelinde her frame için ayarlı olan delay time değerlerini görebilirsiniz. ordaki değerleri aynı şekilde kendi çalışmamıza da girmemiz gerekiyor. Aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde( 0 sec. yazan yerin yanındaki küçük ok işaretine tıklayarak) other seçip değerleri sırasıyla girelim.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter6qb6

Other'a tıkladığınızda "set frame delay" penceresi çıkacak oraya değerlerimizi giriyoruz.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter7re7

Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi tüm frame değerleri girildi.

fhotoshop dersi 1 Screenhunter8lt1

Şimdi de her frame için görünürlük ayarlarını yapıyoruz. Bunun için bir frame'e tıklayıp ona karşılık gelen layer'ın gözünü açıyoruz diğer tüm layerların gözleri kapalı kalıyor. bu şekilde her frame için karşılık gelen layer ayarlarını yapıyoruz. (frame1 için layer 1, frame2 için layer2 görünür olacak)

fhotoshop dersi 1 Screenhunter9zq5

Layerların görünürlüğünü de ayarladıktan sonra işimiz bitmiş durumda, play tuşuna basarak çalışmanızı önizleyebilirsiniz.
File/Save optimized diyerek çalışmayı kaydedebilirsiniz.

Sonuç:

fhotoshop dersi 1 Angelinajoliebl3
https://arabul.ace.st

fhotoshop dersi 1
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-