Hareketli olan resmin layer panelinde tüm layerlar seçili duruma getiriyoruz.
Seçili durumdaki layerları mouse ile tutup sabit olan resmimizin üzerine taşıyoruz.
Burada istersek (taşıdığımız layerların seçili durumu bozulmadan) ctrl-T ile hareketli resmin boyutunu ayarlayabiliriz.
Boyutlandırmayaı da hallettikten sonra animation paneline taşıdığımız layer sayısı kadar frame ekliyoruz , benim taşıdığım gif 9 layerdan oluşuyordu ben 9 frame ekliyorum. (animation paneli açık değilse Window/animation diyerek açabilirsiniz.
Şimdi de her frame için delay zamanlamasını ayarlamamız gerekiyor... orjinal gif'in animation panelinde her frame için ayarlı olan delay time değerlerini görebilirsiniz. ordaki değerleri aynı şekilde kendi çalışmamıza da girmemiz gerekiyor. Aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde( 0 sec. yazan yerin yanındaki küçük ok işaretine tıklayarak) other seçip değerleri sırasıyla girelim.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi tüm frame değerleri girildi.
Şimdi de her frame için görünürlük ayarlarını yapıyoruz. Bunun için bir frame'e tıklayıp ona karşılık gelen layer'ın gözünü açıyoruz diğer tüm layerların gözleri kapalı kalıyor. bu şekilde her frame için karşılık gelen layer ayarlarını yapıyoruz. (frame1 için layer 1, frame2 için layer2 görünür olacak)
Layerların görünürlüğünü de ayarladıktan sonra işimiz bitmiş durumda, play tuşuna basarak çalışmanızı önizleyebilirsiniz. File/Save optimized diyerek çalışmayı kaydedebilirsiniz.